Οι 10 πιο επικυνδίνοι χακερς

Στο διαδικτυακό κόσμο μπορούμε να συναντήσουμε δύο ήδη χάκερ. Αυτούς που ανήκουν στα ''Λευκά καπέλα'' και εκείνους που ανήκουν στην ομάδα με τα ''Μαύρα καπέλα''.  Στη πρώτη ομάδα, τα  ανήκουν οι χάκερ, που δουλεύουν ως σύμβουλοι ασφαλείας για διάφορες εταιρίες. Στη δεύτερη ομάδα όμως, , με την οποία θα ασχοληθούμε και στη συγκεκριμένη λίστα ανήκουν οι χάκερ, που διαπράττουν εγκλήματα στο κυβερνοχώρο αποσκοπώντας στο κέρδος ή απλώς στο να προκαλέσουν χάος.
Παρακάτω είναι οι πιο επικινδύνοι χάκερς,έχουμε και έναν έλληνα στην λίστα...
Πάμε να δούμε!


1.
ο 1996 ο Mathew Bevan και ο Richard Pryce χάκαραν το στρατιωτικό σύστημα του στρατού των Η.Π.Α καθώς και μίας πυρηνικής εγκατάστασης στη Κορέα. Εκείνη τη στιγμή όμως δεν γνώριζαν αν προσπαθούσαν να χακάρουν  εγκατάσταση της Βόρειας ή της Νότιας Κορέας. Ευτυχώς ήταν της Νότιας γιατί αν ήταν στη Βόρεια τότε θα θεωρούνταν πράξη πολέμου και θα είχαμε άλλα μετά.


2.


Ο Kevin Mitnick στις αρχές του 1990 είχε εμμονή με το χακάρισμα. Για  δυόμιση χρόνια λοιπόν είχε υποκλέψει μυστικά εταιριών που άξιζαν εκατομμύρια. Μερικές από αυτές τις εταιρίες που βρέθηκαν στο ''δρόμο'' του ήταν η IBM, η Motorola, τηλεφωνικές εταιρίες αλλά και το εθνικό αμυντικό σύστημα των Η.Π.Α .Ο Kevin Mitnick έγραψε και βιβλίο για τις περιπέτειες του στο διαδίκτυο.

3.


Το 1994 ο Ρώσος Vladimir Levin έγινε εκατομμυριούχος χρησιμοποιώντας απλώς ένα λάπτοπ. Ο Levin κατάφερε να χακάρει με το λάπτοπ του το δίκτυο της Citibank και να κλέψει 10,5 εκατομμύρια δολάρια από διάφορους λογαριασμούς. Τελικά οδηγήθηκε στη φυλακή για τρία χρόνια, ενώ τα λεφτά επέστρεψαν στην τράπεζα. Ωστόσο 400 χιλιάδες δολάρια από αυτά δεν βρέθηκαν ποτέ.

4.Το 2000 ο χάκερ Michael Calce ήταν υπεύθυνος για διάφορες ''επιθέσεις'' σε δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως τις: Yahoo!,FIFA, Ebay και CNN. O Calce ''έριχνε'' τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες ενώ οι διαδικτυακές του επιθέσεις είχαν τον τίτλο ''Project Rivolta''. Τελικά συνελήφθη γιατί αποφάσισε να καυχηθεί για τα κατορθώματα του, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η δράση του.

5.

Στα μέσα του 2000, ο Jeanson James Ancheta ήταν ο πρώτος χάκερ που χάκαρε περίπου μισό εκατομμύριο υπολογιστές, οι οποίοι άνηκαν πλέον σε ένα δίκτυο που ελεγχόταν από αυτόν. Χρησιμοποιώντας αυτό το δίκτυο δεχόταν προσφορές από πελάτες για να κλείσει άλλους διαδικτυακούς ιστότοπους. Τελικά δέχτηκε και μια προσφορά από έναν πράκτορα του FBI και συνελήφθη.

6.

Ο Adrian Lamo χάκαρε δημοφιλές και σημαντικές ιστοσελίδες όπως τις: Yahoo!, Bank of America, The New York Times και Microsoft. Για να το κάνει αυτό όμως χρησιμοποιούσε δημόσιες συνδέσεις διαδικτύου σε βιβλιοθήκες και καφετέριες. Γι' αυτό και του δόθηκε το παρατσούκλι ''ο άστεγος χάκερ''.

7.


Το 2001-2002 ο Σκοτσέζος Gary McKinnon διείσδυσε σε 97 υπολογιστές των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και της NASA. Κατά τη διάρκεια μια επίθεσης που κράτησε για λιγότερο από 24ώρες , διέγραψε και αντέγραψε σημαντικά αρχεία, έκλεψε κωδικούς πρόσβασης και''συνέτριψε'' το δίκτυο δύο χιλιάδων υπολογιστών. Η ζημιά που προκάλεσε κόστισε στην Αμερικανική κυβέρνηση 700 χιλιάδες δολάρια.

8.


Ο Owen Walker όταν ήταν μόλις 17 χρονών και ήταν αρχηγός μιας ομάδας χάκερ, η οποία πραγματοποίησε ζημιές που κόστισαν 26 εκατομμύρια δολάρια. Ο Walker έφτιαξε τον ιό ''Akbot'' ο οποίος κατέστρεψε 1.300.000 υπολογιστές. Ο 17χρονος συνελήφθη και ομολόγησε την ενοχή του αλλά το δικαστήριο τον αθώωσε, λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

9.

Το πραγματικό όνομα του Έλληνα χάκερ δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Πρόκειται για έναν 55χρονο άντρα, μαθηματικό, ο οποίος δρούσε από το 2002 μέχρι το 2008. Ο ''Astra'', όπως είναι γνωστός, υπέκλεπτε δεδομένα για όπλα και τεχνολογία 3D απεικόνισης από την Γαλλική εταιρία Dassault. Οι υποκλοπές του Έλληνα χάκερ κόστισαν στην εταιρία 360 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο ίδιος πλούτιζε πουλώντας αυτές τις πληροφορίες. Η Dassault πραγματοποίησε ένα ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να βρει τον ''Astra'', ο οποίος φαίνεται ότι βρισκόταν σε ένα διαμέρισμα της Αθήνας.

10.


Για δύο περίπου χρόνια ο Albert Gonzalez έκλεβε αριθμούς πιστωτικών καρτών και τους πούλαγε στο διαδίκτυο. Υπολογίζεται ότι είχε κλέψει 175 εκατομμύρια αριθμούς καρτών ενώ φημολογείται ότι είχε πραγματοποιήσει και ένα πάρτι στο οποίο ξόδεψε 75 χιλιάδες δολάρια. Τελικά ο  Albert Gonzalez καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκισης.

ΠΗΓΗ:news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Artificial Intelligence (Chat)Bot : Η έκπληξη

Παιχνίδια από αρχεία PDF