Αλγόριθμος εντοπίζει τους πάσχοντες από κατάθλιψη στο Instagram

Η ψυχική υγεία κάποιου αντικατοπτρίζεται στις εικόνες που επιλέγει να ανεβάζει στα social media , υποστηρίζουν ερευνητές που «εκπαίδευσαν» έναν αλγόριθμο να εντοπίζει την κατάθλιψη στο Instagram.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του MIT Technology Review, ο Άντριου Ρις  και ο Κρις Ντάνφορθ  βρήκαν σημαντικές ομοιπτητες ανάμεσα στα χρώματα στις φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο Instagram και στην ψυχική υγεία κάποιου. Ο συσχετισμός αυτός είναι τόσο ισχυρός, που οι ερευνητές θεωρούν πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον έγκαιρο εντοπισμό ψυχικών ασθενειών.

Οι δύο ερευνητές μελέτησαν 500 εργαζομένους σε μια υπηρεσία , που επίσης είχαν λογαριασμούς στο Instagram. Τους ζήτησαν να συμπληρώσουν μια σειρά ερωτήσεων , περιλαμβανομένης μιας τυπικής μελέτης κλινικής κατάθλιψης και μετά τους ζήτησαν να μοιραστούν τα posts τους στο Instagram για τη μελέτη

Τα τελικά συμπεράσματα ήταν πως τα άτομα με κατάθλιψη τείνουν να ανεβάζουν εικόνες που είναι πιο μπλε, γκρίζες και σκοτεινές, και να λαμβάνουν λιγότερα likes, από "υγιή" άτομα. Το πιο δημοφιλές φίλτρο του Instagram μεταξύ αυτών που είχαν κατάθλιψη ήταν το «Inkwell», που κάνει τις φωτογραφίες ασπρόμαυρες, σύμφωνα με τους Ρις και Ντάνφορθ. Αντιθέτως, τα υγιή άτομα προτιμούσαν το «Valencia», που φωτίζει τις φωτογραφίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ: «ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ»

Artificial Intelligence (Chat)Bot : Η έκπληξη