Παρουσίαση συλλογής της Έλλης Φρεγγίδου, "Δικαίωμα Φωτός"Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 στις 7:30 μ.μ., η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς και ο εκδοτικός οίκος Κέδρος θα παρουσιάσουν στο κοινό του Κιλκίς τη νέα ποιητική συλλογή της Κιλκισιώτισσας ψυχολόγου και ποιήτριας Έλλης Φρεγγίδου, με τίτλο “Δικαίωμα Φωτός". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Μ. Ανδρόνικος" του φορέα.

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς έχει τη χαρά να παρουσιάζει την Ε. Φρεγγίδου, δεδομένων και των διακρίσεών της στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Κούρος Ευρωπού», για δύο συνεχόμενα έτη. 

Η ποιήτρια μέσα από τη νέα της δημιουργία επιχειρεί να συνθέσει αρμονικά εικόνες, έννοιες και συναισθήματα ανάμεσα στο ορατό και το ιδεατό. Μας θυμίζει με την καθαρότητα της γραφής της πως η ποίηση είναι από τις ελάχιστες γέφυρες επικοινωνίας που απέμειναν στους ανθρώπους. Με λόγο μεστό, ουσιαστικό και ανεπιτήδευτο, ανακινώντας μέσα μας βαθείς υπαρξιακούς προβληματισμούς, η Ε. Φρεγγίδου αφήνει με σεμνότητα στο χώρο της τέχνης το πνευματικό της αποτύπωμα.

Τη συλλογή θα σχολιάσει ο Φώτης Μισόπουλος, αρχιτέκτων μηχανικός, εικαστικός και λογοτέχνης, η Κική Βέλκου, σχολική σύμβουλος και η ίδια η ποιήτρια. Το συντονισμό θα πραγματοποιήσει η εκπαιδευτικός Νόπη Δουλκερίδου.

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού και μνήμης των πολιούχων Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων του Δήμου Κιλκίς.

πηγή: gnomikilkis.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλγόριθμος εντοπίζει τους πάσχοντες από κατάθλιψη στο Instagram

ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ: «ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ»